Vés al contingut

UAlumni Stories

Laura Escudero

Stories
  • Linkedin
  • Instagram
  • Twitter

Laura Escudero es va titular en el Grau de Biotecnologia el 2013 a la Facultat de Ciència i Tecnologia de la Universitat de Vic. En el moment de l'entrevista és Investigadora postdoctoral a McMaster University,  Canadà

 

Premis i Comunicació Científica

11/2021    Guardonada amb el premi “Premio de Innovación Científica para jóvenes investigadores 2021 – categoría clínica” de la Fundació Pfizer

 2/2022 Entrevista pel dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència a la TV de Badalona

Mitjans de comunicació

10/2021    Entrevista al programa RTVE “La suerte en tus manos” per al projecte de recerca sobre biòpsies líquides en meduloblastoma.
12/2020    Entrevista al programa RTVE radio Després del Col·lapse: Arribarem a vencer el càncer?

Càpsula professional
Què és el cancer?

"Què és el càncer? Per què i com es forma? Què ha descobert la ciència? Què és la medicina de precisió?
El càncer, apareix quan una cèl·lula normal es transforma en maligna. Això és degut a l’acumulació d’alteracions en aquesta cèl·lula, com podrien ser les mutacions, que poden conferir-li unes capacitats avantatjoses. Aleshores, el procés de selecció i de creixement de les cèl·lules malignes donaria lloc al càncer." - Laura Escudero

Entrevista
Entrevista a Laura Escudero

Quan després de la selectivitat la Laura es va quedar fora de la carrera de Medicina només per quatre centèsimes, va sentir que el món li queia a sobre. Per sort, gràcies a això, va descobrir que el grau de Biotecnologia encara encaixava més amb la seva vocació d'ajudar a la gent.
Un cop va acabar el grau, el Doctorat que va fer a Cardiff, Regne Unit, li va donar l'oportunitat d'obtenir beques per presentar la seva recerca a congressos de Bèlgica i Canadà. Després del doctorat va tornar a Barcelona a l'institut d'oncologia de l'hospital Vall d'Hebron, on va fer una estada postdoctoral de quatre anys.
Actualment, és investigadora postdoctoral a McMaster University a Canadà  i també fa el màster de bioinformàtica a la UVic per continuar formant-se. 
Del que està més orgullosa és de poder portar el seu granet de sorra a la ciència i de la superació dels moments difícils gràcies a la seva passió per la recerca mèdica.
 

Laura Escudero
Laura
Laura Escudero