Skip to main content

fetep

 

Aquest divendres comença la ronda d’actes de lliurament de diplomes de grau a la UVic. En total, des d’ara i fins a mitjans del mes de juny, tindran lloc 9 cerimònies, en el transcurs de les quals es graduaran entorn de 900 estudiants. Els primers a fer-ho seran els de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries, amb un acte que tindrà lloc a L’Atlàntida de Vic, demà, a les 18 h.

Seminari: “The role of women in organized crime, between gender stereotypes and the desire for emancipation”, a càrrec de la Dra. Rossella Marzullo (Università Mediterranea di Reggio Calabria). Organitza l'acte el Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació (GETLIHC). 

  Sota aquesta reivindicació es va presentar ahir a la Sala Mercè Torrents el llibre Una presó educadora: històries, propostes i intervencions per no tornar-hi, dels educadors socials del Centre Penitenciari Lledoners, Jordi Enjuanes i Yanina Díaz, professora també de la UVic-UCC al grau en Educació Social. La presentació del llibre, editat per Octaedro, va tenir molt bona acollida per part d'un públic que va poder-se endinsar en el procés d’internament a la presó gràcies a la mirada d'aquests professionals que treballen amb els interns des de la persona i no des del delicte. L’acte, organitzat pel CRED i el CIFE, va comptar també amb la presència de la síndica de greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, i la directora del CRED, Núria Simó, i va ser moderat pel professor, pedagog, periodista i sociòleg Jaume Carbonell.

   

  L'encomi anirà a càrrec dels professors Josep Casanovas i Joan Callarissa.

  • 12.04.23

  • 19h

  • Sala Mercè Torrents

  Dimecres passat, l’Aula Magna de la UVic-UCC va acollir la jornada La Salut de l’Esportista Amateur i d’Elit: Prevenció i Tractament des de la Medicina, la Fisioteràpia i les Ciències de l’Esport, organitzada des de la Secretaria General de l’Esport. L’acte va reunir aproximadament 200 persones i va ser un punt de trobada entre personal mèdic, de fisioteràpia i altres professionals sanitaris amb els atletes per aprofundir sobre el tractament de les lesions i compartir experiències.

  Organitzada per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, comptarà amb la presència de la Consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños i l'alcaldessa de Vic i presidenta de la FUB, Anna Erra. En el transcurs de l'acte hi haurà una taula rodona en què hi intervindrà el Dr. Javier Peña, director del CEEAF.

  El projecte europeu Writing for Inclusion (WIN), liderat i coordinat per la UVic-UCC, va finalitzar dimarts passat amb un esdeveniment multiplicador (Multiplier Event), que va tenir lloc a la Sala Segimon Serrallonga de la UVic. El projecte WIN, que ha tingut per objectiu desenvolupar recursos i eines per afavorir la inclusió dels infants de 9 i 10 anys a l’escola a través de l’escriptura creativa, s’ha conclòs després de dos anys de treball, alterats per la pandèmia de covid-19 i per la guerra a Ucraïna.

  Àngel Tortadès Guirao, Ernest Baiget Vidal i Aida Macià Gual es van doctorar el mes de desembre passat a la UVic-UCC, els dies 15 i 16. Tortadès va defensar la seva tesi "Anàlisi d’interaccions col·laboratives mitjançant teoria fonamentada en un entorn d’aprenentatge de la traducció situat", dirigida pel Dr. Marcos Cánovas Méndez i la Dra. Lucrecia Keim Cubas. El treball s’inscriu en el programa de doctorat en Traducció, Gènere i Estudis Culturals. El tribunal, format per la Dra. Maria González Davies, de la Universitat Ramon Llull; la Dra. Almudena Nevado Llopis, de la Universidad de San Jorge, i la Dra. Gemma Delgar Farrés, de la UVic-UCC, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude.

  La vàlua i l’estima pel professor Llorenç Soldevila, traspassat aquest desembre, queda palesa en els diversos actes d’homenatge que s’estan organitzant en honor seu. El pròxim diumenge 15 de gener, tindrà lloc al Capítol (Saló de Pedra) d’Argentona l’acte de nomenament de Llorenç Soldevila com a Soci d'Honor del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell, que inclourà un encomi de l’activista cultural Rosa Vila.

   

  Subscribe to fetep