Skip to main content

El grau en Teràpia Ocupacional de la UVic reivindica els seus 25 anys de trajectòria en el Dia Mundial de la professió

Notícia

El Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya (COTOC) va acollir dissabte passat la jornada del Dia Mundial de la Teràpia Ocupacional, sota el títol “Innovant en salut des de la teràpia ocupacional”. La jornada, que s'organitza de forma conjunta entre el COTOC, la UVic-UCC i l'EUIT (Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa), va comptar amb més de 250 persones inscrites i s’ha convertit en tot un referent per a la professió.

Image
Els organitzadors de la Jornada, amb el Conseller de Salut al mig

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manuel Balcells, va ser l’encarregat d’inaugurar la jornada, al costat de la degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB), Míriam Torres; de la directora de l'Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), Montserrat Comellas, i de la degana del COTOC, Carmen Oliveras.

També hi va participar Aina Plaza, directora general de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut i Recerca de la Generalitat de Catalunya, així com el director del Pla Director de Salut i Addiccions del Departament de Salut, Joan Vegué. Els dos responsables polítics van coincidir en recalcar la gran importància de la Teràpia Ocupacional i van apostar per una major contractació de terapeutes ocupacionals en el marc de les noves polítiques de salut de la Generalitat de Catalunya, tal com havia fet, minuts abans, el conseller.

Posteriorment, van tenir lloc dues taules rodones. La primera va estar dedicada a aspectes d'innovació en rehabilitació física, en què doctorand de la UVic-UCC Néstor Aparicio va pronunciar una ponència. Aparicio està desenvolupant un doctorat industrial basat en el desenvolupament de la teràpia ocupacional en atenció primària i comunitària al costat  de l’EBA Centelles, sota la direcció de Salvador Simó. Precisament Simó, responsable de l’organització de la jornada per part de la UVic-UCC, va ser el moderador de la segona taula, sobre salut mental domiciliària i comunitària.

Per altra banda, el referent d'atenció integrada i social de la Generalitat de Catalunya i exestudiant de Teràpia Ocupacional a la UVic, Ángel Izquierdo, va pronunciar la conferència de clausura, mentre que la professora i coordinadora del grau a la UVic, Judit Rusiñol Rodríguez, va ser l'encarregada de tancar l'acte, al costat de representants del COTOC i de l'EUIT. Va destacar la llarga trajectòria de la UVic-UCC en la formació de terapeutes ocupacionals, en un moment en què es compleixen els 25 anys d’aquests estudis a la Universitat.