Skip to main content

Marc Ferrer i Jaume Servera del CFGS Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma de Teknós reben la beca UAlumni

Notícia

L’entitat que agrupa els exestudiants de la UVic, UAlumni, ha lliurat per quart any consecutiu les beques a estudiants dels cicles formatius de grau superior (CFGS) que s’imparteixen al Centre Teknós del Campus Professional de la UVic-UCC. Enguany han estat dos els estudiants de primer curs que han rebut l’ajut durant un acte que ha tingut lloc a la Casa de Convalescència, presidit pel rector, Josep Eladi Baños; la vocal de la Junta d’UAlumni, Carme Bravo; la directora del Campus Professional, Montserrat Fontarnau; i el director d’Operacions SAP de Seidor, Eugeni Baqué.

Image
Beques

Les beques, que enguany compten amb el finançament de l’empresa Seidor, van dirigides a l'alumnat que vulgui accedir als cicles formatius de grau superior en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius, en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, i en Màrqueting i Publicitat, impartits al centre Teknós del Campus Professional de la UVic-UCC. Els beneficiats en la convocatòria d’enguany han estat Jaume Servera i Marc Ferrer, que cursen el cicle formatiu de grau superior en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma.

La dotació de la beca consisteix en un descompte de 500 € en l’import del primer curs de la matrícula i per poder-hi accedir cal estar matriculat de totes les assignatures de primer curs del CFGS que pertoqui.

Durant l’acte de lliurament, el rector ha remarcat “la decisió que va prendre la UVic-UCC de considerar la formació professional com a educació superior, perquè creiem en el valor dels cicles formatius”. Per aquest motiu, ha afirmat que “fa temps que estem treballant en el programa 2 + 3, de manera que els estudiants de cicles formatius puguin obtenir el cicle i el grau en només cinc anys”. També ha manifestat “que les noves tecnologies ens han portat a un moment de canvi històric al qual el nostre teixit productiu s’haurà d’adaptar i per a la qual cosa és necessari i oportú apostar per la formació de bons professionals en aquest camp”.

El representant de Seidor, Eugeni Baqué, ha afirmat que aquestes beques són una de les moltes accions que porta a terme l’empresa per impulsar els estudis tecnològics en el territori i promoure el talent, i especialment per fomentar les vocacions femenines en aquest sector. “Avui totes les empreses tecnològiques competeixen pel talent, per això des de la nostra empresa apostem per potenciar-ne la creació i la retenció”.

Per la seva banda, i en representació del col·lectiu UAlumni, Carme Bravo, ha afirmat que “continuarem treballant per poder mantenir aquestes beques i, si pot ser, ampliar-les, ja que donen valor a la competència professional dels seus estudiants”.

Finalment, i en nom dels estudiants becats, Jaume Servera  ha agraït aquests ajuts a les entitats promotores “que ens permet obrir camí cap a la nostra formació professional” i ha manifestat els motius pels quals va escollir estudiar a la UVic: “la reputació i el prestigi que té, l’experiència dels professors i per la dedicació a fomentar la formació continua i l’emprenedoria”.
 
El perfil dels estudiants de cicles

Durant l’acte, la directora del centre Teknós, Montserrat Fontarnau, ha explicat quin és el perfil dels estudiants que aposten per la formació professional. En els cicles més tècnics i tecnològics hi ha un predomini de nois, d’uns 21 anys de mitjana, tot i que últimament hi comença a haver persones de 30 anys que s’interessen per aquests estudis. “Són persones que estan en fase de reorientació de la formació cap a aquest nou sector emergent, que demana molts tècnics superiors i que hi veuen una bona oportunitat”. Molts dels estudiants que cursen CFGS, segons Fontarnau, compaginen estudis i feina, “i veuen que la formació dual és la via més ràpida per adquirir les competències professionals que els permetran trobar feina”.

Actualment, el Campus Professional de la UVic-UCC ofereix set cicles formatius de grau superior: els d’Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius, el de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, i el deMàrqueting i Publicitat, al Centre Teknós, repartit entre Vic i Granollers; el de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, al Centre Kreas d’Olot; i el d’Administració i Finances, el d’Educació Infantil i el de Pròtesis Dentals, al campus Manresa.

UAlumni és l’entitat que aglutina els antics alumnes de la UVic-UCC i que permet mantenir el contacte amb les diferents generacions d’exestudiants, tenir cura de la seva trajectòria professional, potenciant la seva formació permanent, i oferir-los serveis i avantatges que siguin del seu interès. Ara com ara, el col·lectiu compta amb gairebé 3.000 membres.