Vés al contingut

UAlumni Stories

Bernat de Pablo

Stories
  • Linkedin
  • Instagram
  • Twitter

Bernat de Pablo es va doctorar en Medicina i Ciències Biomèdiques al 2022 a la Facultat de Medicina de la UVic- UCC.

En el moment de l'entrevista és coordinador mèdic de la Real Federación Española de Hockey Patins i professor de la Universitat Internacional de Catalunya.

 

Càpsula professional
Epidemiologia lesional en hoquei patins

L’hoquei patins és un esport eminentment osonenc. Això, sumat a que és una àrea que compta amb molt poca recerca comparat amb altres esports, va impulsar Bernat de Pablo a decidir-se a fer-ne una tesi doctoral a la UVic-UCC.
El treball conclou, entre altres punts, que les lesions que pateixen els jugadors d’hoquei patins professionals sovint són diferents a les d’altres esportistes d’elit. Per exemple, els jugadors d’hoquei patins pràcticament no tenen lesions de lligaments encreuats del genoll, cosa que sí que és molt habitual en altres esports. 
 

Entrevista
Entrevista a Bernat de Pablo

Fa uns quants anys, Bernat de Pablo va col·laborar amb el FC Barcelona, dins la secció d’Hoquei Patins. Va ser allà on va conèixer els qui serien els dos tutors de la seva tesi (el Dr. Gil Rodas i el Dr. Martí Casals). Com que volia fer el doctorat a la UVic-UCC i com que Osona és referent pel que fa a l’hoquei patins, va decidir que la tesi hauria de versar sobre les lesions relacionades amb aquest esport. 
A l’actualitat, de Pablo és coordinador mèdic de la Real Federación Española de Hockey Patines.