Vés al contingut

UAlumni Stories

Víctor Vargas

Stories
  • Linkedin

Víctor Vargas Cansado es va titular en Teràpia Ocupacional al 2009 a la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar. 

En el moment de l’entrevista treballa com a terapeuta ocupacional de l'EDCA - Equip de suport al pacient amb Dany Cerebral Adquirit (Vila-seca).

Càpsula professional
Intervencions de salut assistides amb animals

Les intervencions assistides amb animals son dirigides i conduïdes per professionals de la salut, que inclouen, entre d’altres, els terapeutes ocupacionals. Aquestes intervencions se centren en desenvolupar el funcionament físic, cognitiu, conductual i socioemocional de l’usuari. 
En Víctor Vargas és titulat en Teràpia Ocupacional i després es va formar al CTAC (Centre de Teràpies Assistides amb Cans). Treballa amb un mètode que involucra un equip de professionals entre els quals es troba la unitat d’intervenció, que és el binomi format pel gos de teràpia i el tècnic en intervencions assistides.
En les teràpies amb gossos, aquests animals ens converteixen en elements facilitadors, en un estímul multi sensorial capaç de captar l’atenció i la motivació del pacient, de manera que millori la seva cooperació i implicació envers el procés terapèutic.
 

Entrevista
Entrevista a Víctor Vargas

Des que va acabar els estudis de Teràpia Ocupacional a la UVic, en Víctor s’ha mogut per diversos àmbits dins de la professió, com ara la neurorehabilitació o la pediatria, i ha tingut temps d’especialitzar-se en intervencions assistides amb gossos.
Dels coneixements que va adquirir durant els seus estudis a la UVic, considera que és especialment útil haver après a fer un bon raonament clínic i a intentar treballar basant-se en l’evidència. 
Allò que més valora de la seva feina és poder estar contínuament en contacte amb persones i la creativitat que això comporta, ja que cada intervenció i cada persona són úniques.

Víctor Vargas
Víctor Vargas
Foto grup Víctor Vargas

Descobreix el quiz a l'Instagram d'UAlumni