Vés al contingut

ctbeta

 

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC va tenir una participació destacada, un any més, al Congrés BIT que es va celebrar els dies 30 i 31 de març, va prendre part en moltes de les activitats que s'hi van desenvolupar durant els dos dies i va oferir suport a les entitats organitzadores. En aquesta segona edició del congrés, el tema central va ser tot allò relacionat amb la producció de biogàs.

Ara fa un any, el 24 de febrer de 2022, va començar la invasió militar de Rússia a Ucraïna. De manera gairebé immediata i espontània, la comunitat científica internacional es va unir per crear la xarxa #ScienceForUkraineamb l’objectiu de donar suport a les universitats i al personal científic ucraïnès que es poguessin veure afectats per la guerra. La iniciativa, centrada a promoure que universitats i centres de recerca ofereixin llocs de treball temporal i estades per a investigadors i investigadores d’Ucraïna, ha aconseguit en un any crear més de 2.600 ofertes de treball, que s’han acabat convertint en més de 5.000 llocs de treball potencials arreu del món.

Després d’un llarg període d’avaluació, el Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC ha obtingut la primera Verificació de Tecnologies Ambientals (ETV), una acreditació de la Comissió Europea que constata el rendiment de tecnologies ambientals innovadores. La tecnologia desenvolupada al CT BETA que ha assolit aquesta verificació fa referència al compostatge dinàmic avançat i bioassecatge, que s’ha optimitzat i demostrat també gràcies a la planta pilot que el projecte Smart-Plant va permetre instal·lar a la Depuradora de Manresa. Aquest projecte, finançat pel programa H2020, és un dels primers projectes europeus que van tenir la participació del CT BETA. Es tracta de la quarta tecnologia a l'Estat espanyol i una de les 53 de la Unió Europea que s'han verificat entre els anys 2014 i 2023.

El projecte Community4Innovation, coordinat pel Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), s’ha posat en marxa amb l’objectiu de construir i reforçar una xarxa de cooperació transfronterera a tota l'àrea mediterrània, per promoure l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible en aquesta regió. Aquest projecte, finançat pel programa Interreg EuroMED de la Unió Europea, permetrà donar continuïtat a la feina feta entre els anys 2016 i 2022 per la Comunitat Green Growth, coordinada també pel CT BETA, així com a altres iniciatives similars.

Subscriu-te a ctbeta