Vés al contingut

facultatdemedicina

 

El conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, va visitar, divendres passat al matí, les noves instal·lacions de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, destinades a docència i a recerca. Les obres han consistit en una adequació de 1.500 m² de l’edifici Can Baumann de Vic, on s’ha construït el laboratori especialitzat en audiologia AudioLab —pioner a Catalunya i a  l’Estat espanyol—, un laboratori tecnològic per a les tres titulacions que s’imparteixen a la facultat —Medicina, Odontologia i Audiologia General, aprovada per l’AQU—, un Laboratori de Preclínica Odontològica i cinc aules noves. El cost total de l’obra ha sigut de 4,2 milions d’euros.

El pròxim dijous 4 d'abril, en el marc de la tercera sessió de les UVic Ràdio Sessions, es duran a terme dos concerts de petit format a la Facultat de Medicina. En aquesta ocasió, la convidada serà la cantautora Paula Valls.

Els dos concerts es faran consecutivament: el primer, a les 19.30 h, i el segon, a les 20 h, amb un màxim de 20 places disponibles per sessió. Per assistir-hi cal enviar un correu a ogc@uvic.cat per assegurar-hi la plaça. La tercera sessió de les UVic Ràdio Sessions està oberta a tots els membres de la comunitat universitària.

Les UVic Ràdio Sessions són un projecte nascut per acostar la música a diferents espais de la Universitat, a través de la programació de concerts de petit format, tant acústics com semiacústics, amb la participació d'artistes de renom. A més dels concerts en directe, a partir de les actuacions es preparen unes peces audiovisuals, vídeos i pòdcasts breus, que posteriorment es comparteixen a través de diverses plataformes, com YouTube, les xarxes socials i les plataformes de pòdcast.

A través d’aquest enllaç es pot visualitzar l’edició que va donar el tret de sortida a les UVic Ràdio Sessions. La segona edició va ser el concert de Mar Pujol, que va tenir lloc a l’Aula d’Educació Visual i Plàstica, situada a l’edifici B de Miramarges, el novembre passat. Les UVic Ràdio Sessions tenen el suport de l'Oficina de Gestió Cultural de la UVic, així com amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Vic.

 

La totalitat dels 40 estudiants de la primera promoció (2017-2023) del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC que el 20 de gener passat es van presentar a la prova d’accés per ser metge intern resident (MIR) han aprovat l’examen i podran optar a alguna de les 8.772 places ofertes. Entre tots els estudiants de la UVic-UCC que tindran la possibilitat de triar especialitat mèdica destaca Artur Aymar, que ha aconseguit la posició 58 entre els 13.966 opositors admesos de tot l’Estat espanyol. Amb tot, els resultats són molt positius en conjunt. El 72,5 % dels estudiants de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC que es van presentar al MIR són entre el 50 % dels millors resultats de la prova i el 100 % dels estudiants, entre el 75 % dels millors resultats de l’examen.

L’acte de graduació de 47 estudiants de la primera promoció del grau en Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, que es va fer dilluns a L’Atlàntida de Vic, va tenir un doble vessant, acadèmic i institucional. A la cerimònia, presidida per la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, hi van assistir més de 800 persones, entre estudiants, familiars, professorat, i representants de la universitat i de diverses institucions sanitàries, entre d’altres. La graduació dels estudiants que van començar el grau en Medicina el curs 2017-2018, amb els quals es va posar en marxa la Facultat, suposa un punt i a part en la trajectòria d’aquest centre. A partir del pròxim curs 2023-2024 enceta una nova etapa amb l’oferta de dues titulacions més que s’afegiran a la de Medicina: el grau en Odontologia i el grau propi en Audiologia General.

Ja han començat les obres d'ampliació de l'edifici de Can Baumann, que tenen com a objectiu dotar la Facultat de Medicina de més metres quadrats per acollir els graus en Audiologia General i en Odontologia, que s'han d'oferir a partir del curs 2023-2024, i de millorar els espais dedicats al grau en Medicina.

La UVic-UCC, a través de la seva Facultat de Medicina, començarà a impartir un nou grau en Odontologia a partir del curs 2023-2024. La Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat, ha fet una aposta en ferm per aquesta especialitat sanitària en un moment en què la necessitat per la salut i la higiene bucodental de la població va en augment, i en què es potencien cada vegada més els programes de prevenció, detecció i intervenció. A l’Estat espanyol, el 55 % de la població té algun problema de salut bucal, segons un estudi de l’any 2020 del Consejo de Dentistas d’Espanya.

Aquestes dades, sumades a l’increment de l’esperança de vida i a l’envelliment de la població, fan preveure que en els pròxims anys creixerà la necessitat de rebre atenció sanitària en aquest àmbit. La perspectiva present i de futur coincideix amb un augment de la demanda de titulacions de salut, entre les quals la d’Odontologia, i una limitada oferta universitària a Catalunya on cursar-la.

Subscriu-te a facultatdemedicina