Vés al contingut

uvic

 

EADA Business School i  la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), a través dels seus campus de Vic i de Manresa, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per apropar la formació en l’alta direcció de la business school catalana als territoris de la Catalunya Central, especialment de les comarques d’Osona i del Bages, i facilitar l’accés a formació especialitzada en competències i en habilitats clau al món empresarial.

En aquest sentit, el postgrau en Direcció Comercial i Vendes que EADA Business School ja imparteix actualment es farà a la UVic i, d’altra banda, el seu postgrau en Direcció de Projectes s’impartirà a UManresa. Pròximament, també oferirà un tercer programa en l’àmbit de la sostenibilitat i criteris ESG (ambientals, socials i de governança, per les seves sigles en anglès). Els programes seran impartits en col·laboració pels equips docents d’EADA i de la UVic-UCC, la qual cosa permetrà apropar la formació especialitzada en negocis a les empreses del territori.

Aquest cap de setmana, les UVic Ràdio Sessions tornaran a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Ho faran amb diversos concerts que el músic menorquí Cris Juanico oferirà els dies 31 de maig, i 1 i 2 de juny al claustre de Casa de Convalescència, seu del Rectorat, i en el marc del cicle ‘El So de les Cases’, organitzat i promogut per l'Ajuntament de Vic. Les UVic Ràdio Sessions van engegar-se ara fa un any amb l’objectiu de portar la música a diferents espais de la Universitat a través de concerts de petit format i de curta durada. Pel que fa al So de les Cases, va néixer el 2016 amb l'objectiu que la ciutadania pugui descobrir espais habitualment tancats al públic. 

El grau en Teràpia Ocupacional de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) celebra que fa deu anys la UVic-UCC va començar a impartir aquests estudis, que segueixen en marxa un quart de segle després. Des de 1998 fins al dia d’avui ja han passat per les seves aules més de 500 estudiants, que s’han format per ser professionals capaços d’integrar-se en equips de treball sociosanitaris multidisciplinaris.

Aquest curs commemorem els 30 anys dels estudis de Traducció i Interpretació a la UVic-UCC i hem preparat un acte de celebració que tindrà lloc el divendres 28 de juny al matí, a partir de les 10 h, a la Sala Segimon Serrallonga de la UVic-UCC. L’acte pretén tenir un enfocament no només de record i de recull de la situació actual a nivell educatiu, de recerca i professional, sinó que també s’orienta cap a una mirada futura global de la nostra professió, i esperem que sigui bonic i enriquidor.
Comptarem amb la presència de la mediàtica traductora Scheherezade Surià en la conferència inaugural, així com amb la Dra. Nora Aranberri, la Dra. Maria González-Davies i la Sra. Marta Cabanillas, qui formaran part d’una taula rodona sobre la traducció com a professió de futur. En trobaràs tots els detalls i més en el programa adjunt a aquest missatge.
Ens faria molta il·lusió comptar amb la teva assistència, que hauries de confirmar abans del 21 de juny a través d’aquest formulari. També t’agrairem que facis difusió de l’acte entre totes aquelles persones a qui creguis que els podria interessar assistir-hi o seguir-lo en remot, ja que també l’oferirem en format híbrid i amb servei d’interpretació simultània català-castellà.

Programa en català


Este curso conmemoramos los 30 años de los estudios de Traducción e Interpretación en la UVic-UCC y estamos preparando un acto de celebración que tendrá lugar el viernes 28 de junio por la mañana, a partir de las 10 h, en la Sala Segimon Serrallonga de la UVic-UCC. El acto pretende tener un enfoque no solo de recuerdo y recopilación de la situación actual a nivel educativo, de investigación y profesional, sino que también se orienta hacia una mirada futura global de nuestra profesión, y esperamos que sea tan bonito como enriquecedor.
Contaremos con la presencia de la mediática traductora Scheherezade Surià en la conferencia inaugural, así como con la Dra. Nora Aranberri, la Dra. Maria González-Davies y la Sra. Marta Cabanillas, quienes formarán parte de una mesa redonda sobre la traducción como profesión de futuro. Encontrarás todos los detalles y más en el programa adjunto a este mensaje.
Nos haría mucha ilusión contar con tu asistencia, que deberías confirmar antes del 21 de junio a través de este formulario. También te agradeceremos que hagas difusión del acto entre todas aquellas personas a las que creas que podría interesarles asistir o seguirlo en remoto, ya que también lo ofreceremos en formato híbrido y con servicio de interpretación simultánea catalán-castellano.

Programa en castellano
 

L’economista Xavier Sala i Martín, professor a la Universitat de Colúmbia (Estats Units), considera que la intel·ligència artificial (IA) exemplifica “el gran repte que tenim amb les noves tecnologies”, davant de les quals l’actitud més encertada és “abraçar el canvi amb precaució”. Segons va explicar, actualment, “no tenim IA sinó models estadístics de predicció” que no busquen cap raonament ni dir la veritat i dels quals en desconeixem la lògica. Un bon exemple n’és “el llenguatge del Chat GPT, que s’ha entrenat amb tots els textos digitalitzats de la història perquè aprengui a predir paraules amb les quals construeix els textos”. Així ho va explicar Sala i Martín en el transcurs de la conferència “Intel·ligència artificial: macrotendències de present i futur” que va pronunciar amb motiu de la celebració del 10è aniversari d’UAlumni, el col·lectiu d’antics alumnes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), ahir, al Paranimf de la Universitat. 

Imma Casaramona és diplomada en Empresarials i llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses per la UVic, on va començar a treballar l'any 2007, primer com a professora de la FCTE i de la FEC. Des del 2013 és la directora de Carreres Professionals, servei que acull els UAlumni sota el seu paraigua.

Gemma Plana té estudis superiors en disseny d'interiors. Va entrar a la UVic l'any 2008, on va començar a treballar a recepció. Després va passar a l'Àrea de Màrqueting, on es va començar a gestar el projecte UAlumni, i actualment forma part de l'equip del Servei de Carreres Professionals. Les entrevistem totes dues amb motiu del 10è aniversari d'UAlumni.

UAlumni, el col·lectiu d’antics alumnes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), celebrarà el seu 10è aniversari amb un acte al Paranimf de la UVic-UCC el pròxim 9 de maig. L’esdeveniment vol ser un punt de trobada entre els exestudiants que formen part del col·lectiu, la comunitat universitària i altres agents destacats del territori. L’acte, que es farà a les 18.30 h, tindrà com a element central la xerrada “Intel·ligència artificial: macrotendències de present i futur” de l’economista Xavier Sala i Martín. 

UAlumni, el col·lectiu d’antics alumnes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), celebrarà el seu 10è aniversari amb un acte al Paranimf de la UVic-UCC el pròxim 9 de maig. L’esdeveniment vol ser un punt de trobada entre els exestudiants que formen part del col·lectiu, la comunitat universitària i altres agents destacats del territori. L’acte, que es farà a les 18.30 h, tindrà com a element central la xerrada “Intel·ligència artificial: macrotendències de present i futur” de l’economista Xavier Sala i Martín. 

Amb motiu dels 25 anys del grau en Teràpia Ocupacional, el pròxim diumenge 28 d’abril, a les 9.30 h, al Pati de Miramarges de la UVic-UCC, s’organitza una Cursa d’Orientació per equips. Es tracta d’una activitat inclusiva oberta a tots els públics i edats, que requerirà inscripció prèvia a través d’aquest enllaç, amb un cost de 5 euros per participant, els quals seran destinats íntegrament a l’Associació Tapís. Les places són limitades i es permet la formació d’equips amb un mínim de dos integrants i un màxim de cinc. Els participants hauran de resoldre preguntes senzilles sobre la professió en cada una de les balises que trobin.

Carla Roca, membre del col·lectiu UAlumni, va estudiar Periodisme a la UVic. Va començar a col·laborar amb l’Àrea de Màrqueting mentre estudiava, com a becària, i ja s’hi va quedar a treballar, gestionant el programa d’inbound marketing de Preparats.cat, així com les xarxes socials i les campanyes de publicitat online. Ja fa un temps que es troba plenament centrada en la gestió integral de Preparats.cat i en el rol de content manager, organitzant i generant els continguts del material informatiu i promocional dels graus i cicles de la UVic. 

Subscriu-te a uvic