Vés al contingut

uvic

 

UAlumni, el col·lectiu d’antics alumnes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), celebrarà el seu 10è aniversari amb un acte al Paranimf de la UVic-UCC el pròxim 9 de maig. L’esdeveniment vol ser un punt de trobada entre els exestudiants que formen part del col·lectiu, la comunitat universitària i altres agents destacats del territori. L’acte, que es farà a les 18.30 h, tindrà com a element central la xerrada “Intel·ligència artificial: macrotendències de present i futur” de l’economista Xavier Sala i Martín. 

UAlumni, el col·lectiu d’antics alumnes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), celebrarà el seu 10è aniversari amb un acte al Paranimf de la UVic-UCC el pròxim 9 de maig. L’esdeveniment vol ser un punt de trobada entre els exestudiants que formen part del col·lectiu, la comunitat universitària i altres agents destacats del territori. L’acte, que es farà a les 18.30 h, tindrà com a element central la xerrada “Intel·ligència artificial: macrotendències de present i futur” de l’economista Xavier Sala i Martín. 

Amb motiu dels 25 anys del grau en Teràpia Ocupacional, el pròxim diumenge 28 d’abril, a les 9.30 h, al Pati de Miramarges de la UVic-UCC, s’organitza una Cursa d’Orientació per equips. Es tracta d’una activitat inclusiva oberta a tots els públics i edats, que requerirà inscripció prèvia a través d’aquest enllaç, amb un cost de 5 euros per participant, els quals seran destinats íntegrament a l’Associació Tapís. Les places són limitades i es permet la formació d’equips amb un mínim de dos integrants i un màxim de cinc. Els participants hauran de resoldre preguntes senzilles sobre la professió en cada una de les balises que trobin.

Carla Roca, membre del col·lectiu UAlumni, va estudiar Periodisme a la UVic. Va començar a col·laborar amb l’Àrea de Màrqueting mentre estudiava, com a becària, i ja s’hi va quedar a treballar, gestionant el programa d’inbound marketing de Preparats.cat, així com les xarxes socials i les campanyes de publicitat online. Ja fa un temps que es troba plenament centrada en la gestió integral de Preparats.cat i en el rol de content manager, organitzant i generant els continguts del material informatiu i promocional dels graus i cicles de la UVic. 

Amb l’objectiu de fomentar la lectura i d’acostar nous formats i gèneres literaris a la comunitat universitària en general, la UVic, a través de la seva Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia (FETEP) organitza per primera vegada Llegim?, una jornada dedicada a la promoció de la lectura. Durant tot un dia, l’11 d’abril, a l’edifici de Miramarges, s’organitzaran activitats entorn dels llibres, entre els quals una marató de lectura en veu alta, un combat de boxa de novel·la negra, una fira d’editorials independents, i diverses conferències i taules rodones.

“Es tracta d’una jornada pionera a les universitats del país al voltant del llibre i la lectura”, explica Sebastià Benassar, professor de la FETEP i un dels organitzadors d’aquesta iniciativa. Segons Benassar, tot i que ja es treballa el foment de la lectura a les aules i en totes les franges d’edat, també s’ha de fomentar d’una manera lúdica, que permeti conèixer “la gran riquesa de propostes d’editorials independents en català”. “La nostra voluntat és donar a conèixer la contribució d’aquestes a la ‘bibliodiversitat’”, afegeix.

 

Consulta el programa de la jornada.

Montse Romero, membre del col·lectiu UAlumni, és doctora en Cures Integrals i Serveis en Salut per la UVic-UCC, la Universitat de Jaén, la Universitat de Lleida i l’Institut de Salut Carlos III.  Després d’uns anys al capdavant d’una PIME amb vocació internacional, va entrar a la UVic, l’any 2012, com a cap de Secretaria de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar. El 2014 va passar a ser la responsable de Relacions Internacionals de la Facultat. És membre de la Task Force Academy COHEHRE (Consorci d'Institucions d'Educació Superior en Salut i Rehabilitació d'Europa) i de la Comunitat d'Experts en Salut i Benestar de l'EAIE (Associació Europea per a l'Educació Internacional). Forma part del Panell d'Experts Externs de la SEPIE (Servicio Español para la Internacionalización de la Educación – Agència Nacional Erasmus+).  

Des del 2023, és al capdavant de la Unitat de Promoció Internacional i Aliances, vinculada al Vicerectorat de Relacions Internacionals, on actua com a coordinadora UVic-UCC del Consorci UP University.

La Sala Segimon Serrallonga va acollir, dijous 22 de març, la presentació del programa BP Talent 4.0., del Grup Bon Preu. Es tracta d’un programa dirigit a estudiants de 4t curs o alumni de diferents universitats que ofereix un 1 any de formació transversal i retribuïda perquè un cop transcorregut aquest període puguin quedar-se a l'empresa. A la UVic l’activitat s’adreça, concretament, a estudiants del grau en Administració i Direcció d’Empreses, el grau en Màrqueting i Comunicació Empresarial, i el grau en Psicologia.

Amb voluntat de potenciar l’activitat artística i de donar a conèixer l’obra que desenvolupen els membres de la comunitat universitària de la UVic amb inquietud creativa, l’Oficina de Gestió Cultural convoca, en el marc de la Plataforma Cultural de la Universitat d’Estiu, la Mostra d’Arts de la UVic, entorn de la temàtica de les Arts Plàstiques.

La participació està oberta a tota la comunitat universitària: professors, estudiants i personal d’administració i serveis de la UVic, membres del col·lectiu Som UVic i UAlumni. Les persones que vulguin participar-hi ho podran fer amb una sola obra per persona, que pot ser de pintura, dibuix o fotografia. La inscripció és gratuïta i s’ha de formalitzar enviant un correu a ogc@uvic.cat del 22 de març al 5 d’abril indicant el títol de l’obra, les mides de la peça, la tècnica utilitzada, una imatge de l’obra i les dades de contacte de la persona que la presenta.

Jornada de Portes Obertes presencial

23.03

Consulta el programa i realitza les inscripcions a través d'aquest enllaç.

La UVic-UCC posarà en marxa el curs 2024-2025 el nou grau en Global Studies, que s’impartirà a la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) i que se sumarà a les 41 titulacions actuals. Entre les novetats del pròxim curs, que es presentaran del 13 al 17 de març al Saló de l’Ensenyament, hi ha dos nous cicles formatius de grau superior (CFGS) al Campus Vic: Realització de Projectes d’Audiovisuals i Espectacles, i Educació Infantil amb Especialitat en Pedagogia Montessori, ambdós integrats als espais del campus universitari. També destaquen, en formació de postgrau, l’estrena del màster universitari en Recerca Participativa en Salut, quatre nous màsters a Elisava, de formació permanent, i l’impuls, per part de l’Escola de Postgrau de la UVic, d'una nova oferta de formacions microcredencials per donar resposta a les necessitats del mercat laboral. A UManresa, es desplegarà el segon curs del grau en Gestió de la Societat Digital, que comportarà la posada en marxa de les pràctiques remunerades en empreses. 

Subscriu-te a uvic